Forsiden > News > Danbor får ny Liebherr LHM 180

Danbor får ny Liebherr LHM 180

For nylig fik Danbor A/S – som er en del af A.P. Møller Mærsk gruppen - i Esbjerg (Danmark) leveret en ny 2-linet Liebherr LHM 180 havnemobilkran for anvendelse ved losning og lastning af forsyningsskibene fra og til oliefelterne i Nordsøen. Kranen er specificeret nøjagtigt efter de specielle krav, der typisk efterspørges i offshore branchen, herunder på forsyningsbaserne.

Den maksimale rækkevidde er 35 meter med en løftekapacitet på 15,3 t. Den maksimale løftekapacitet er på 64 t ved en rækkevidde på 9-12 meter. Egenvægten er 169 t.

Liebherr er kendt for at udvikle innovative løsninger med anvendelse af de nyeste tilgængelige teknologier. Den netop leverede Liebherr LHM 180 er bl.a. udrustet med et såkaldt ECO-software, der reducerer brændstofforbruget med ca. 20-25%. Undervognen på kranen er konstrueret således, at kranen kan dreje om sin egen aksel, og dette faktum sikrer bl.a. stor fleksibilitet mht. kranens indsatsområder på kajområderne, herunder også forflytning af kranen mv. 

”Tilgangen til de innovative løsninger/nyeste tilgængelige teknologier, der er anvendt i kranen, var blandt hovedkriterierne for valget af Liebherr og deres LHM 180, udtaler Jørgen Strarup (Assistent General Manager Logistic) fra Danbor A/S. Ligeledes har vi i Liebherrs lokale repræsentant Åkerbergs en professionel partner, som i hele processen har været en stor hjælp for os, og vi har i forlængelse heraf også indgået en service aftale med Åkerbergs for den nye kran, slutter Jørgen Strarup”.